Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Janica Brander nauttii Ylen elokuva- ja dokumenttitarjonnasta ja harkitsee joululahjoiksi taidetta.

1

Paras vuodenaika on täällä, sillä Whamin Last Christmasin sulosoinnut hivelevät korviamme! Pane välit poikki kaikkiin tuttaviisi, jotka elvistelevät sillä, että he eivät ole kuulleet eivätkä haluakaan kuulla kyseistä biisiä. He eivät tiedä mitä tekevät.

2

Yle Teeman elokuvafestivaali pursuilee taas helmiä. Piukat paikat, Keskiyön Cowboy, Withnail and I, Lucky…. Tarjolla on herkkuja etenkin klassikoiden ystäville. Festivaali esittelee tänä vuonna elämän sivupolkuja, erikoisia persoonia ja unohtumattomia parivaljakoita.

3

Ylen leppoisien dokumenttisarjojen tarjonta kasvaa. Rattikärpäset kertoo autoilevista suomalaisista, joiden monologeja, puheluita ja keskusteluita kamera tallentaa ajomatkojen aikana. Magdalenen ilkikurinen huumori saa ulvomaan naurusta ja Pauno hurmaa sydämellisyydellään. Tamperelainen Senni on kuin 2020-luvun Hansu ja Pirre yhdessä paketissa.

4

Mitä jos ostaisit joululahjaksi taidetta? Tampereen Hallituskatu 7:ssä on avautunut ammattitaiteilijoiden pop up -joulupuoti. Myynnissä on niin grafiikanlehtiä kuin maalauksiakin, ja edullisimmat teokset maksavat vain muutaman kympin. Taidekauppa on avoinna 23.12.2019 asti, ma–pe klo 11–19, la 10–18 ja su 12–18.

5

Tampere-talossa järjestetään perjantaina 6.12.2019 perinteiset Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaiset. Koko perheelle sopiva tapahtuma on maksuton, ja lapset saavat pukeutua oman makunsa mukaisiin juhlavaatteisiin. Ohjelmassa on tanssia ja askartelua, ja juontajana nähdään Pikku Kakkosesta tuttu Veera Degerholm.

Janica Brander