Parasta juuri nyt (17.9.2019): Poikabändi, Yle Perjantai, Rakkaani WTC, Notre Damen kellonsoittaja

17.09.2019
Anne dokumenttielokuvasta Rakkaani WTC.

Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Janica Brander nostaa listalleen Tampereen teatterisyksyn ensi-iltoja ja dokumenttielokuvan Rakkaani WTC.

1

Leea ja Klaus Klemolan Arktinen trilogia täydentyy Tampereen Teatterissa kvartetiksi. Arktiset leikit kokoaa vielä kerran yhteen Marja-Terttu Zeppelinin (Heikki Kinnunen), Piano Larssonin (Klaus Klemola) ja koko kummallisen poppoon. Absurdiudessaan johdonmukainen komedia on nerokkainta ja hulvattominta teatteria, mitä Tampereella voi nyt nähdä. Arktiset leikit on nähtävissä Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä 14.11.2019 asti.

2

Täysin toisenlaista, mutta omassa genressään nerokasta viihdettä tarjoilee Tampereen Työväen Teatterin Poikabändi. Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan käsikirjoittama ja ohjaama musiikkinäytelmä kertoo ToiBoys-bändin noususta ja tuhosta 1990-luvulla. Musiikki on ehtaa ysäriä, ja kansitakit saavat katsojan kiemurtelemaan myötähäpeästä. Näytelmää esitetään Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä 31.12.2019 asti.

3

Tampereen Teatterin suursatsaus Notre Damen kellonsoittaja on maailmanluokan musikaali. Georg Malvius on ohjannut Victor Hugon romaanin ja Disney-elokuvan laulujen pohjalta intensiivisen taideteoksen, jonka lavastus, puvustus ja näyttämötekniikka salpaavat hengen. Notre Damen kellonsoittaja on nähtävissä Tampereen Teatterin Päänäyttämöllä 2.5.2020 asti.

4

Yle Perjantai -lähetys kuvataan nyt suorana Tampereen G Livelabissa. Sean Ricks ja Pekka Vahvanen juontavat vuoroperjantaisin suorana lähetyksenä tehtävää keskusteluohjelmaa. Uutta konseptissa on lounas, jonka yleisö voi nauttia ensin ja jäädä seuraamaan ohjelman nauhoitusta tämän jälkeen. Pop up -lounas tarjoillaan kello 11–15 ja Yle Perjantain lähetystä tehdään kello 16.30–17.30. Nauhoituksiin on vapaa pääsy.

5

Docstop-dokumentti Rakkaani WTC kertoo Annesta, joka on objektiseksuaali. Ihmisten sijaan esineet herättävät hänessä romanttisia tunteita. Anne on ollut jo vuosia rakastunut WTC-torneihin, joiden pienoismallit hän ottaa mukaansa jopa saunaan. Dokumentti kunnioittaa kohdettaan, ja puolen tunnin jälkeen ajatus WTC-tornin pukemisesta pinkkiin nuttuun ei tunnukaan enää hullulta. Dokumentti on katsottavissa Yle Areenassa.

Janica Brander

Pin It on Pinterest

Share This