Parasta juuri nyt (15.4.2022): Julia, slutty brownies, muutto, jooga & pilates, Pottermania

15.04.2022
julia3

Sarah Lancashire on Julia Child. Kuva: HBO Max

Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista aiheista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Petra Stolt on iloinnut muun muassa HBO:n uudesta Julia-sarjasta, podcasteista ja leipomisesta.

1

Rakastan HBO:n tyyliä tehdä eleganttia, tasalaatuista sarjoitettua ohjelmaa. Sen lisäksi rakastan myös ruoanlaittoa, reseptiikkaa, valtavirrasta poikkeavaa henkilögalleriaa että 1960-lukua.

Julia on minulle täydellinen sarja. Jo Nora Ephronin Julie & Julia -elokuvan herkullinen, Meryl Streepin esittämä Julia Child ihastutti älykkäällä kömpelyydellään. Julia-sarjan pääosassa loistava Sarah Lancashire on yhtä valloittava.

Julia Childin kirja Mastering the Art of French Cooking on jo ostoslistalla.

2

Reseptiikasta puheen ollen, olen vuosikausia lievittänyt stressiä leipomalla. Mitä erikoisempi resepti, sen parempi.

Klassikoksi olisi vanhalla tutulla, tuunatulla brownie-reseptillä. Slutty brownieissa ei tyydytä mokkapalahenkiseen suklaapeltiin, vaan siihen yhdistetään Oreo-keksejä ja keksitaikinaa.

Nimensä mukaisesti syntisen hyvää.

3

Stressin syy elämässäni on helppo havaita. Muutto on raskas, mutta virkistävä tapa katsoa, mitä kaikkea on vuosien aikana haalinut lähelleen. Tavaramäärä ei välttämättä ilahduta, mutta uusi alku tuntuu aina hyvältä. Siitä en sitten sano mitään, että uusi koti sijaitsee Ylöjärven Metsäkylässä.

4

Muuton keskellä kaipaan tilaa ja aikaa rauhoittua. Hetkeä, jolloin voisi lähteä röykkiöiden selvittämisen sijaan rauhoittamaan aivoja joogaan tai pilatekseen.

Tampereella on onneksi mainioita paikkoja tuulettaa päätä. Pari mainitakseni, Aina on pilates -studiolla saa asiantuntevaa opastusta sekä tavalliseen että laitepilatekseen. Liikuntastudio Beatilla puolestaan voi Julia Child -henkinen omiin jalkoihinsa kompastelija kokea onnistumisen hetkiä taiteillessaan joogaliinassa.

5

Jos pakohetkeä arjesta ei kuitenkaan ehdi saamaan pilateksen tai joogan avulla eikä leipominen riitä, suosittelen podcasteja.

Kuuntelen mieluiten asiapitoisia, ei-jutustelevia puheohjelmia. Ulkomaalaisista ohjelmista suosikkini on silti Conan O’Brien Needs a Friend, jossa Conan keskustelee armottoman rehellisesti vieraansa, usein kansainvälisesti tunnetun julkkiksen kanssa.

Suomalaisten podcastien kohdalla olen kriittisempi, mutta 10-vuotiaan tyttäreni kautta olen tutustunut Harry Potter -maailmaa tutkivaan Pottermaniaan. Maaliskuussa alkoi Pottermanian uusin, kolmas tuotantokausi ja ihaillen kuuntelen sarjan luojan, Elli Tolosen, syvälle uppoutunutta pohdintaa Tylypahkan tapahtumista. Ihanaa, kun aikuisilla on mielenkiinnonkohteita, jota antavat tilaisuuden paeta arjesta.

Petra Stolt

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua